Kies een cursus /
muziekles

Facturatie


Met ingang van seizoen 2013-2014 wordt lesgeld maandelijks in rekening gebracht. Als cursist van de Leeuwenkuil ontvang je elke lesmaand een factuur. Hierop is een uitzondering: in de maanden augustus en juli worden geen facturen verstuurd. Tijdens je inschrijving kan je overigens ook kiezen voor lesgeld in 1 factuur. Je betaalt dan de lessen in 1 keer vooruit.

  • Ik heb een andere vraag over mijn factuur.
  • Waarom verstuurt de Leeuwenkuil elke maand een factuur?
  • Wanneer wordt het factuurbedrag van mijn rekening afgeschreven?
  • Ik ben het niet eens met de afschrijving van mijn bankrekening. Wat kan ik hier aan doen?
  • Ik heb een factuur ontvangen en ik betaal via automatische incasso, maar er is geen bedrag afgeschreven. Wat moet ik doen?
  • Wat is de vervaltermijn van de factuur?
  • Waarom ontvang ik in de laatste lesmaand geen factuur?
  • Er worden twee lesmaanden op één factuur in rekening gebracht? Betaal ik dan niet dubbel?


Ik heb een andere vraag over mijn factuur.
Misschien geeft deze pagina een antwoord op je vraag. Staat je vraag er niet bij? Stuur dan een e-mail naar factuur@leeuwenkuil.nl, en vermeld daarbij altijd het factuurnummer en debiteur- of klantnummer. Je kunt ook contact opnemen via telefoonnummer 0570-665080.

Waarom verstuurt de Leeuwenkuil elke maand een factuur?
Wij vinden het wel zo eerlijk alleen lesgeld in rekening te brengen in de maanden dat je lessen volgt (met inachtneming van de opzegtermijn, zie hiervoor onze algemene voorwaarden). Eén factuur voor alle lessen binnen een seizoen is overigens ook mogelijk. Dit kun je aangeven bij je inschrijving. Per inschrijving kan de betaalwijze worden bepaald.

Wanneer wordt het factuurbedrag van mijn rekening afgeschreven?
Op iedere factuur staat vermeld wanneer het factuurbedrag van je rekening wordt afgeschreven.

Ik ben het niet eens met de afschrijving van mijn bankrekening. Wat kan ik hier aan doen?
Je kunt je bank opdracht geven het afgeschreven terug te boeken. Dit wordt ook wel ‘storneren’ genoemd. Doe dit wel binnen 56 dagen. De manier waarop je de bank een opdracht kunt geven, verschilt per bank. Raadpleeg jouw bank voor meer informatie.

Ik heb een factuur ontvangen en ik betaal via automatische incasso, maar er is geen bedrag afgeschreven. Wat moet ik doen?
Het kan voorkomen dat je bank onze incasso opdracht niet uitvoert. Je bank geeft dit automatisch door aan de Leeuwenkuil. Na de vervaldatum van de factuur ontvang je een herinnering. Houd er rekening mee dat een factuur altijd binnen 30 dagen volledig betaald moet zijn, ook wanneer je hebt gekozen voor betaling via automatisch incasso. Je kunt altijd contact met ons opnemen om te bespreken wat je kunt doen.

Wat is de vervaltermijn van de factuur?
Wij hanteren de wettelijke betaaltermijn van 30 dagen na factuurdatum. Een automatische incasso wordt echter eerder uitgevoerd. Op de factuur wordt dan vermeld wanneer het factuurbedrag van je rekening wordt afgeschreven. Wanneer je de factuur niet binnen de betaaltermijn voldaan hebt, ontvang je een herinnering. De betaaltermijn van een herinnering is 14 dagen. Wanneer wij na deze 14 dagen nog niet het (volledige) bedrag van de factuur hebben ontvangen, ontvang je een aanmaning.

Waarom ontvang ik in de laatste lesmaand geen factuur?
Wij proberen de facturen gelijk te verdelen over de lesmaanden. In sommige gevallen kunnen de laatste lessen niet meegenomen worden in een aparte factuur. Deze lessen worden verdeeld over de voorgaande lesmaanden.

Er worden twee lesmaanden op één factuur in rekening gebracht. Betaal ik dan niet dubbel?
Wij zorgen ervoor dat u nooit meer betaalt dan het tarief van de cursus. De lessen van augustus worden op de factuur van september in rekening gebracht.