Onze mensen

Kies een cursus /
muziekles

Kunstcircuit


Wil je vanuit onderwijs, amateurkunst of je eigen leefwereld aan de slag met een cultureel project? Zoek je een professionele maker, docent, coach of programmeur? Wij denken mee! Ga naar www.kunstcircuit.nl.

Marijke Blok

Marijke Blok

Onderwijs&Wijken

Dansend meisje op het gras, vlinder van smeedwerk, opzwepende drumritmes, Theater Wiedus, het Werktheater en nog veel meer, raakte mij als kind. Toneelstukjes maken op de basisschool, cabaret op de middelbare school; altijd was ’t het vuur van samen iets verwezenlijken dat mij dreef; dat positiviteit teweegbrengt en waardevol wordt omdat iedereen zijn of haar kunsten inzet.

Het vuur van ontdekkingen, kansen, humor en samenhang maakt me enthousiast voor mijn werk als programmaleider bij Leeuwenkuil Onderwijs & Wijken. Ons team verwezenlijkt projecten en langlopende cursussen cultuureducatie in het onderwijs op aanvraag en op maat. Als theaterdocent kan ik mij verwonderen over welke talenten leerlingen laten zien, hoe ze genieten en  groeien. In mijn werk bij de Leeuwenkuil combineer ik mijn opleidingen als muziektherapeut, theaterdocent, middle-management en mijn ervaring in jeugdtheatergroepen. Alle vormen van kunst zie ik als middel om doelen te bereiken en als op zichzelf staande kracht.

Als programmaleider en theatermaker zet ik me in om cultuureducatie in het onderwijs te laten wortelen. Ik zoek naar nieuwe mogelijkheden en verbinding. Creativiteit zullen leerlingen van nu nodig hebben om sterk te staan in de maatschappij van morgen.
 

Madelinde Bos

Madelinde Bos

Huishoudelijke dienst

Claudia Condorelli

Claudia Condorelli

Communicatie&PR

Sinds januari 2013 ben ik verantwoordelijk voor de communicatie en PR van de Leeuwenkuil. Na een opleiding in digitale communicatie begon ik vrijwel direct bij een klein reclamebureau, waar ik verantwoordelijk was voor het bedenken en vormgeven van verschillende media uitingen. Zoekende naar meer kwam ik daarna terecht bij een cross mediaal productie bedrijf, waar ik als project manager projecten op gebied van digitale media begeleidde.

Aangezien ik veel affiniteit met kunst en cultuur heb, met name muziek en fotografie, besloot ik na een tijdje mijn pijlen te richten op deze branche. Ik vond een openstaande vacature voor communicatie bij de Leeuwenkuil die aansloot op mijn ervaring en ik wist meteen dat dit het weleens zou kunnen zijn. De kans om mijn ervaringen op commercieel vlak te kunnen combineren met een sociaal en cultureel belang, en dat ook nog eens in een creatieve, dynamische omgeving. De gedachte dat mijn inzet kan resulteren in meer culturele en kunstzinnige betrokkenheid onder de medemens geeft mij enorm veel voldoening.

Oscar Fleskes

Oscar Fleskes

ICT / Financieel

Alie Frisart

Alie Frisart

Huishoudelijke dienst

Bonnie Harbers

Bonnie Harbers

Conciërge

Ik ben Bonnie Harbers, geboren in 1961 in Lichtenvoorde, één van de twee concierges in deeltijd. Naast het werk in de Leeuwenkuil werk ik al 30 jaar in de tuin, en maak ik graag mooie dingen van hout en glas in loodramen.

Het is voor mij een uitdaging om problemen aan het gebouw, materiaal en techniek zelf op te lossen. De veelzijdigheid aan werkzaamheden heb ik me eigen gemaakt door altijd goed te kijken hoe vaklui het doen. Natuurlijk hoort daar ook een beetje handigheid bij. Verder probeer ik zo laagdrempelig en behulpzaam mogelijk de mensen tegemoet te treden, van jong tot oud, zodat iedereen zich gezien en gehoord voelt.

Met z'n allen blijven we werken aan de Leeuwenkuil, om het een aangename en nuttige plek te laten zijn voor cursist, vrijwilligers en personeel.

Annette van der Hulst

Annette van der Hulst

Hoofd Facilitair

Karen Kuipers

Karen Kuipers

Frontoffice

Ik ben inmiddels 50+.  Ik heb een afgeronde hbo-opleiding P&O en een universitaire studie Duitse taal-en letterkunde en Linguïstiek. Ik heb heel veel jaren met plezier drie kinderen opgevoed, die inmiddels het huis uit zijn. Mijn vrije tijd vul ik nu met vooral sociale bezigheden en veel reizen. Verder houd ik van lezen, films kijken, sporten en experimenteer ik graag met koken en bakken.

Ik ben november 1995 begonnen bij het Centrum voor Kunsteducatie met als taak aansturen van de facilitaire dienst en cursistenadministratie. Na de fusie van het centrum voor Kunsteducatie met het Centrum voor Muziek-en Dans werd de nieuwe organisatienaam Leeuwenkuil kunstencentrum. Ik heb lange tijd gewerkt voor de afdeling Onderwijs en Wijken en ondersteunde aanvankelijk alleen in tijden van drukte de cursistenadministratie. Tegenwoordig heeft de Leeuwenkuil een frontoffice en werk ik uitsluitend op die plek.

Het is leuk om te werken met mensen die voor hun hobby, en dus hun plezier naar de Leeuwenkuil komen en geïnteresseerd zijn in cultuur en hun eigen kunstzinnige ontwikkeling. Ik wil de bezoekers en klanten van de Leeuwenkuil zo goed mogelijk informeren over de verschillende mogelijkheden die we ze te bieden hebben, zodat ze op basis van goede informatie een weloverwogen en voor hen geschikte keuze kunnen maken. Belangrijk is dat mensen het bij de Leeuwenkuil naar hun zin hebben, graag blijven en zeker nog een keertje terugkomen.
 

Mascha Mekking

Mascha Mekking

Pers. & Salaris

Harry Noordman

Harry Noordman

Hoofd financiën

Rieke Reitsema

Rieke Reitsema

Onderwijs&Wijken

Mijn naam is Rieke Reitsema. Het leuke van werken bij de Leeuwenkuil is dat je te maken hebt met allerlei kunstdisciplines. Vooral dans, muziek en theater spreken mij aan. Dit komt vast omdat ik zelf ook vanaf mijn 7e op klassiek ballet en jazzballet zit, dus dat dansen op muziek zit erin. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om nieuwe muziek of cabaretiers te ontdekken en op een festival voel ik me heerlijk, met als vaste prik Lowlands aan het eind van de zomer.

Op dit moment werk ik als projectmedewerker op de afdeling Onderwijs & Wijken en ondersteun ik de afdeling Vrije Tijd. Tijdens mijn studie Cultureel Maatschappelijke Vorming heb ik kennis gemaakt met de Leeuwenkuil.  Ik leerde de veelzijdigheid van het bedrijf kennen en de meerwaarde van de organisatie in de stad Deventer.

Bij de Leeuwenkuil werk ik met veel verschillende mensen samen; leuke collega's op kantoor of op de werkvloer. Ik leer bijna elke week nieuwe mensen kennen. Hierdoor krijg ik inspiratie en wordt ik vaak verrast met nieuwe inzichten. Ik ga met veel plezier naar mijn werk. De uitdaging om van elk project een succes te maken is mijn drijfveer en dat komt goed tot z'n recht bij de Leeuwenkuil.

Ayfer Sagir

Ayfer Sagir

Cursusadmin.

Iris van der Boon

Iris van der Boon

Onderwijs&wijken

Toen ik 7 jaar was mocht ik  van mijn ouders samen met mijn zusje naar balletles. Mijn moeder had die kans niet gehad, toen ze jong was. Zou het daarom zo gekomen zijn? Toch ging ik naar de sociale academie; het kwam niet bij me op een professionele dansopleiding te volgen. Dat kwam later pas. Ik volgde overal danslessen en wilde meer. Zo volgde ik rond mijn 30ste de HBO opleiding voor docent dansexpressie. Daarna danste ik in een groep voor voorstellingen op basisscholen, en werd ik dansconsulent in de provincie Utrecht voor het onderwijs. Ik heb lessen in veel danssoorten en dansstijlen gevolgd en ik dans nog steeds; de laatste jaren Diadans en ballroom. Zo dans ik al meer dan 50 jaar. Ik ben blij dat ik de wereld van de kunsten ken; ik ga graag naar theater, dans, muziekvoorstelling en bijzondere beeldende evenementen.

Op de afdeling Onderwijs & Wijken ben ik programmaleider. Ik kwam in 2001 bij de Leeuwenkuil werken als hoofd van Kunstcircuit. Naast het geven van cursussen in de Vrije Tijd wilde de Leeuwenkuil meer. Inmiddels zijn we een Bureau Kunstcircuit en afdeling Onderwijs & Wijken verder. Het mogelijk maken dat leerlingen op school kunsteducatie krijgen is mijn drijfveer, passie en vasthoudendheid. Ik laveer tussen mogelijkheden en onmogelijkheden, tussen nieuwe subsidiemogelijkheden en budgetvermindering. Intern houd ik me ook bezig met beleid en coaching van stagiaires en vrijwilligers.

Ik zie het belang van cultuureducatie voor iedereen, van jongs af aan. Mogelijkheden tot inspiratie, kennis maken, verwonderen, plezier,  ploeteren en nog eens proberen, respect voor eigen pogen en kunnen en dat van anderen.  

Nancy Wielens

Nancy Wielens

Planner

Nancy Wielens is werkzaam bij de Leeuwenkuil als administratief medewerkster.

 

Daarnaast werkt zij als planner bij bureau Kunstcircuit afdeling Cultuur & School (www.kunstcircuit.nl).