Kies een cursus /
muziekles

Voortgezet Onderwijs / New Arts

New Arts als merk
Leeuwenkuil Onderwijs & Wijken en het Poppodium Burgerweeshuis geven gezamenlijk vorm aan project New Arts waarbij jongeren worden bereikt die niet vanzelfsprekend de kans krijgen om aan talentontwikkeling te doen op het gebied van o.a. dans (hiphop), muziek (rap) en film (videoclips).
New Arts heeft zich ontwikkeld tot een duidelijk merk, waarbij ook buiten de scholen onder deze naam activiteiten worden georganiseerd vaak in samenwerking met buurtcentra en jongerenwerk. De kracht van New Arts is:
•    Samenwerking tussen verschillende partners op lokaal en provinciaal niveau waarbij op organisatorisch, inhoudelijk en financieel gebied krachten worden gebundeld.
•    Het aanbieden van een reeks van activiteiten en evenementen, zodat jongeren met talent de kans krijgen steeds aan een volgend doel te werken: door alle activiteiten van New Arts ook een podium te bieden ontstaat een keten, van school (voortgezet onderwijs), via verdieping in workshops/masterclasses of werken in de studio tot aan het podium (bijvoorbeeld DO-it avonden in Burgerweeshuis, Battle of the Shorts, New Arts Dance Battle en de provinciaal georganiseerde wedstrijd Hip Hop Hard).
•    Jongeren plaats en ondersteuning bieden waar ze hun talent kunnen ontwikkelen om daarna hun eigen weg te kiezen en op eigen benen te staan.

New Arts voor scholen
New Arts is voor scholen uit het Voortgezet Onderwijs partner in het organiseren van workshopdagen en projectweken.  
http://www.newartsdeventer.nl/nl/workshops/

Studio New Arts
De New Arts Studio is gevestigd in de Leeuwenkuil aan de Keizerstraat; talenvolle jongeren kunnen hier gebruik van maken. De jonge artiesten kunnen hier naar hartenlust experimenteren, produceren en opnemen. In een heuse opname booth kunnen de rappers op een professionele wijze hun nummers opnemen, om ze vervolgens vis de digitale studio uit te brengen. New Arts ondersteunt talenten, organiseert masterclasses en faciliteert optredens via de Talent Nights die plaatsvinden rondom de verschillende disciplines. Wij springen in op nieuwe ontwikkelingen, zoals op het gebied van nieuwe media met film maken en DJ'en en bieden jongeren de kans zich in hun talent te ontwikkelen.

Combinatiefunctie Voortgezet Onderwijs
 De activiteiten vanuit New Arts en de combinatiefunctie VO versterken elkaar. De gemeente heeft besloten de subsidie voor de combinatiefunctie VO te besteden aan de scholen Keurkamp, Arkelstein, Bolster en Intermetzo. In samenwerking met Raster werkt Leeuwenkuil Onderwijs & Wijken aan activiteiten onder en na - schooltijd. Kunstvakken worden hier als talentontwikkeling en als middel voor sociaal emotionele ontwikkeling ingezet.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met rieke.reitsema@leeuwenkuil.nl of  robin.prijs@leeuwenkuil.nl 
 

DJ Battle Spin It

Voortgezet Onderwijs